top of page

Annelerin Hayatını Kolaylaştıracak 10 Uygulama


Annelere faydalı olabileceğini düşündüğümüz mobil uygulamaları sizler için derledik:


1. Ne Pişirsem?

Bu uygulama sayesinde akşam ne yeneceği konusunda kafanızda uçuşan düşünceleri bir kenara bırakıp, kendinize zaman ayırabilirsiniz. Uygulamada bulacağınız yemek tariflerinin yanı sıra, 'yemek bul' kısmına tıklayıp, evdeki malzemeleri seçtikten sonra uygulamanın sizin için uygun bir yemek tarifi bulmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, günün menüsü seçeneği de bulunmakta.


2. 100+ Baby Food Recipe Lite

Bu uygulama sayesinde bebeklere sağlıklı ek besinler hazırlamak çok daha kolay. Uygulama oldukça basit; bebeğiniz kaç aylık ise, o rakamların bulunduğu sekmeye tıklıyorsunuz, sonrasında uygulama size bebeğinizin yiyebileceği besinleri ve bu besinler ile hazırlayabileceğiniz tarifleri gösteriyor. Bu uygulamayı Türkçe'ye henüz uyarlamadıkları için biraz İngilizce biliyor olmanız ya da İngilizce sözlüklerden yararlanmanız gerekiyor. 


3. Alışveriş Listesi 

Bu uygulama size hızlıca alışveriş listesi hazırlama imkanı sunmakta. Alışverişinizi yaparken, aldığınız ürünlerin üzerine tıklayarak listeden temizlemeniz mümkün. Kağıt ve kalem ikilisi ile uğraşmaktan daha kolay değil mi? 


4. Baby Snooze 

Baby Snooze, bebeğinizi rahatlatmak üzere tasarlanmış dört farklı ses seçeneği bulunan faydalı bir uygulama. Uygulamada rahatlatıcı yağmur ve dalga seslerinin yanı sıra, 'white noise' diye bilinen elektronik eşya sesi seçeneği de bulunmakta. Elektronik eşya sesleri ile ilgili yaptıkları açıklama ise şöyle; bebeklerin uyku esnasında evin içindeki olağan seslerden rahatsız olmasını engellemek. 


5. Baby's Music Box

Ninni melodileri ve huzur verici doğa sesleri içeren bir uygulama olan Baby's Music Box, bebeğinizin uyumasına yardımcı olma potansiyeli taşıyor. 


6. Çocuk Şarkıları

Biraz daha büyük çocuğu olan anneler için, özellikle dışarıda vakit geçirilecekse oldukça faydalı bir uygulama. Uygulamanın çocuk şarkıları içeren listesi sayesinde çocuğunuz yolculuklarda sıkılmayacak.


7. MyFitnessPal 

Gelelim hamilelikte alınan kiloların verilmesine! MyFitnessPal, diyet izleyici ve kalori sayacı olma özellikleri taşıyan bir uygulama. Bu uygulama sayesinde, kendinizi kontrol altına almak ve yeme alışkanlıklarınızı değiştirmek için gerekli motivasyonu ve disiplini elde edebilirsiniz. Uygulamayı ilk açtığınızda boy/kilo oranınızı ve toplam kaç kilo vermek istediğinizi belirtiyorsunuz. Bu işlemden sonra yediğiniz yemekleri öğün öğün girdiğiniz taktirde, günün geri kalanında alabileceğiniz kalori miktarını gösteriyor. 


8. Runtastic

GPS'den yararlanarak yürüdüğünüz mesafeyi gösteren, oldukça motive edici bir program. Güzel havalarda bebeğinizi bebek arabası yardımı ile yanınıza alıp uzun yürüyüşler yapmak hem size, hem de açık havada dolaşacağı için bebeğinize faydalı olacaktır. 


9. Daily Yoga

Özellikle çalışan anneler için zaman yönetimi her şeyden önemlidir. Yoga yapmak istiyorsanız ve herhangi bir yoga merkezine gidecek vaktiniz yoksa, bu uygulama tam size göre! Başlangıç seviyesi için de son derece uygun seçenekleri bulunan bu uygulama sayesinde evinizin huzurlu atmosferinde kendinize zaman ayırabilir, yoga sayesinde zihinsel ve fiziksel rahatlama sağlayabilirsiniz. 


10. Dragon Dictation

Her şeye aynı anda yetişmeye çalışan sevgili anneler, bu uygulama sayesinde konuşmanızın yazıya dökülmesini sağlayabilirsiniz. Türkçe'ye de uyumlu olan Dragon Dictation, tek bir tuş yardımı ile konuşmalarınızı yazıya döküyor. Oluşturduğunuz metin isterseniz kısa mesaja, isterseniz maile dönüştürülüyor. Hatta, twitter ve facebook paylaşımlarınızı bile bu uygulama ile yapabiliyorsunuz.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page