top of page

Bebeğiniz İçin Hazırlanmak

Güncelleme tarihi: 10 Eyl 2020

Bebeğiniz İçin Hazırlanmak

Dokuz ay beklemek bir sabır testidir ve bir anne olarak sabıra her zaman ihtiyacınız olacak. Bu süre zarfında, bebek gelmeden önce tamamlayacaklarınızı düşünebilirsiniz. Bebeğinizi beklerken gerekli hazırlıkları yapmak için bazı temel ipuçları şunlardır:


Hastane Çantası: Bebeğin ne zaman geleceğinden emin olmadığınızdan, sizin için tüm malzemeleri içeren bir çanta hazırlamak iyi olacaktır. Kimliğiniz ve varsa hastane için belgelerin yanınızda olması iyi olur. Ayrıca diş fırçası, makyaj malzemeleri, tarak, çorap, gecelik, fazladan iç çamaşır gibi bazı kişisel eşyalarınız da yanınızda olmalıdır.


Bebek kıyafetlerini yıkayın: Bebeğinizle alakalı fiziksel aktiviteler sizi motive edecektir. Yeni doğan bebeğiniz için birçok kıyafet dolaplarda yerini almıştır bile. Onları uygun bir deterjanla yıkamak iyi bir fikir. Ayrıca bebeğinizin örtülerini ve yatak takımlarını da yıkayabilirsiniz.


Hastaneye gidiş güzergahınızı önceden belirleyin: Hastaneye giderken paniklemek son derece normal bir durumdur. Hem anne hem de baba çok heyecanlı olabilir; bu yüzden hastaneye gidiş yolunu önceden belirlemeniz yararınıza olacaktır. Eve arabayla dönmeyi planlıyorsanız, bir araba koltuğu almanız ve profesyonel yardımla arabaya yerleşmeniz iyi olur.


Çocuk doktorunuzu seçin: Bebeğinizin sağlığıyla ilgili kararları,  bir doktor bile olsa başka birisine bırakmak çok zordur. Bir anne ve çocuk doktoru arasında sağlıklı bir ilişki olabilmesi için güven ve iletişim son derece önemlidir. Bu yüzden bebeğiniz için uygun çocuk doktorunu seçmeye çalışın.


Acil durumda ulaşılacak kimseler; Kötüsünü düşünmemekte fayda vardır; ancak anne olarak bebeğinizi korumak adına her duruma hazırlıklı olmalısınız. Bu yüzden acil bir durumda aranacak kişilerin listesini hazırlayın. Bu size olası her durumda yardımcı olacaktır.


2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

13. Hafta

bottom of page