top of page

Doğurganlığı Arttıran 5 Yiyecek

Güncelleme tarihi: 30 Oca 2020



Doğurganlığı arttırmak için anne adaylarının, ne yediği ve içtiği konusunda daha dikkatli olması gerekiyor.

Çinko, demir, folik asit gibi mineraller içeren, özellikle B vitamini açısından zengin olan besinleri tüketmesi gereken anne adaylarının, hormonlu ve hazır gıdalardan da kaçınması gerekli.


Doğurganlığı arttıran 5 Besin ise; 


Süt

Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, her gün yağlı süt tüketenler doğurganlık sorunları ile daha az karşılaşıyor. Ayrıca, sütten alacağınız kalsiyum da muhtemel bir hamilelik durumunda çok faydalı olacaktır.   


Badem

Badem iyi bir protein kaynağıdır ve içinde çinko barındırmasından dolayı üreme sistemine iyi gelen bir besindir. Ayrıca, bademli süt içmek bağırsaklarınızın iyi çalışmasını sağlayacaktır.


İstiridye

Bazı bilimsel araştırmalar, istiridyenin doğurganlığı arttırabileceğini göstermektedir. Çinko bakımından zengin olduğu için cinsel hormonların salgılanmasına yardımcı olmaktadır.


Tüm Tahıllı Yiyecekler 

Hamile kalabilmek için insülin seviyesini kontrol altında tutmak son derece önemlidir.  Esmer pirinç, tam tahıllı ekmek ve yulaflı ekmek gibi çeşitli doğal karbonhidratlar hamile kalmaya yardımcı olmak adına çok faydalıdır. 


Fasulye Çeşitleri

Fasulye demir açısından çok zengin bir yiyecektir. Demir eksikliğinden kaynaklanan yumurtlama problemlerinin önüne geçmekte faydalı olabilir.


5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

13. Hafta

bottom of page