top of page

Duygusal Sağlık İçin Kendinize Vakit Ayırın

Güncelleme tarihi: 8 Eyl 2020

Duygusal Sağlık İçin Kendinize Vakit Ayırın

Günlük koşuşturmalarınızın arasında duygusal sağlığınıza önem vermeyi gözden kaçırabilirsiniz. Duygusal sağlığınızı koruyabilmeniz için gerekli olan bazı önemli hususlara dikkat etmelisiniz.


Sağlıklı ilişkiler için kendi mutluluğunuz çok önemlidir; çünkü kendi mutluluğunuz ailenize de geçecektir. Tabii ki bu, kendi zevkleriniz için diğer tüm sorumluluklarınızı bırakmanız anlamına gelmemektedir. İşin aslı o hassas dengeyi kurabilmektedir.


Bu yüzden, kendi iyiliğiniz için kendinize zaman ayırın. Öncelikle etrafınızdaki kişilerin ve arkadaşlarınızın olumlu bir yapıya sahip olmaları çok önemlidir.


Hayatın zevklerini paylaşmak, hem size daha fazla enerji katacak hem de hayata ve kendinize olan inancınızı ve bağlılığınızı arttıracaktır. Özellikle de hamileyseniz ya da çiçeği burnunda bir anneyseniz, kötümser yapıdaki insanların hayatınızda yer almasına kesinlikle izin vermeyin. Diğer sorunlara karşı umursamaz olmaktan dolayı kendinizi suçlamayın. Bunun adı bencillik değil, kendinize ve ailenize karşı ilgili olmanızdır.


Eğer üzgün iseniz ya da kendinizi duygusal açıdan rahatsız hissetmeye başladıysanız, bir süreliğine yaptığınız şeyi bırakıp başka şeyler yapabilirsiniz.


Kitap okumak, ılık bir duş almak ya da arkadaşlarınızla sohbet etmek üzerinizdeki olumsuz enerjiyi atmanıza yardımcı olabilir. Yüzmek, pilates yapmak gibi kan dolaşımını hızlandıran egzersizler yapmak endorfin salgılamanızı sağlayarak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur. 


Bazen farklı bir konuya yönelmek, insanları dinlemek, yapmak zorunda olduğunuz işleriniz dışında bir şeyler düşünmek ve sadece anı yaşamak da size kendinizi hatırlatabilir. Bir insan için en zararlı olabilecek şey kendini unutmasıdır. Alışkanlıklar, hobiler, hatta giyinmek bile bize kendimizi hatırlatır.


Sonuç olarak mükemmel olmaya çalışmayın. Mükemmellik mutluluğun arkasında gizlidir. Eğer çok fazla sorumluluğunuz varsa hayatınızı yeniden şekillendirin. Önceliklerinizi belirleyin ve 24 saatin, 1 - 2 saatini kendinize ayırın.


2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page