top of page

Evlilik Mitleri


Emin olduğunuz şeyler bazen hayatta sizi yanıltabilir. Evlilik de bunlardan biridir; çünkü birbirinden tamamen farklı iki insanın bir araya gelerek kendi doğrularını yaşamaya çalışmasıdır. Siz de kendi durumunuzu göz önünde bulundurarak bazı konularda değerlendirmede bulunun.


Küs olarak yatağa girmek doğru mudur?

Her ne kadar doğru bir şeymiş gibi gelmese de, bazı durumlarda eğer her iki taraf da barışmaya yanaşmıyorsa uyuyup rahatlamak ve yaşanan stresten kurtulmak yardımcı olabilir. Uyuduğunuzda gecenin karanlığı ile beraber sorunlarınız da yok olsun ve yeni doğan günle birlikte yeni bir başlangıç yapın ve sorunlarınızdan kurtulun. 


Bebek sahibi olmak çiftleri daha da yakınlaştırır mı?

Bebek ortak nokta olduğundan eşler arasındaki bağı güçlendirmeye yardımcı olur; ancak bebek bakımının zorluğunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Bebek sahibi olduktan sonra mutlu mesut günler geçirmeyi bekleyen eşler, bebek bakımının yarattığı stres yüzünden problemler yaşayabilir. Bu yüzden bebek sahibi olmadan önce eğer evliliğinizde sorunlarınız varsa önce onları çözün.  


Evlendikten sonra cinsel hayatımız olmayacak mı?

Seks, eşler arasındaki içgüdüsel bir bağdır ve iletişim kurmanın bir yoludur. Çok uzun süre birbirinizden uzak durmamaya çalışın, özellikle de bebek olduktan sonra. Bebek olduktan sonraki ilk birkaç ay hormonlarınızdaki değişim yüzünden cinsel ilişkiden uzak durmak isteyebilirsiniz. Eğer herhangi bir sağlık sorununuz yoksa cinsel birleşimin hem eşinizle aranızdaki bağı güçlendirdiğini hem de üzerinizdeki gerginliği alacağını unutmayın.   


Çocukların önünde kavga etmek yanlış mı?

İlk olarak kavga sözcüğünü tartışma olarak değiştirelim. Böylece çocuklarınızın önünde anlaşmazlıklarınızı gidermek için konuşmanızı saklayacak hiçbir sebep kalmayacak. Hayat zorluklarla doludur ve herkesin farklı bakış açısı olabilir. Bu yüzden çocuklarınızın önünde kendinizi ifade ederken dikkatli davranın ama asla çocuklarınızdan hayatın gerçeklerini saklamayın. Anlaşmazlıkları nasıl çözeceklerini sizden öğrenecekler. Konuşmak ailede huzuru sağlamanın tek yoludur. 

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page