top of page

İlişkiler İle İlgili Düşünmenin Yolları

İlişkiler temelde birbirlerine benzerler; arkadaşlıklar, ortaklıklar ya da aile ilişkileri..

Hepsiyle ilgili genel bir bakış açınızın olması iyi olur. Kadınların hayatlarında bazı kırılma noktaları vardır. Evlilik ya da hamilelik gibi geleneksel durumlara bağlı olarak bu kırılmalar yaşanabilir.



Böyle süreçlerde yeni bir hayat şekli oluşturmak ilişkilerinizi nasıl düzenleyeceğinize bağlıdır. Evlilik hazırlıklarından başlayarak zaman yönetiminiz ve öncelik listeniz tamamen alt üst olabilir. Bu karmaşık durumlara düşmemek için kontrol edilmesi gereken 3 adım vardır;


1) Kendine güven 2) Kendini ifade etme şekliniz 3) Önceliklerinizi belirlemek


İlk olarak; ilişkilerde kendinize güvenin ve yaptığın her şeyin arkasında durun. Eğer bu ikisini bir arada yapabilir ve duygusal anlamda rahat olup davranışlarınızda doğal olursanız ilişkiyi yaşadığınız karşı taraf da sizin davranışlarınıza itimat edecektir. İkinci konu olan kendini ifade etme en hassas konudur, mucizelere de felaketlere de sebep olabilir. Duygusal anlamda çok dolu olduğunuz bir anda bile, sizi daha sonradan utandıracak bir hareket yapmamanız çok önemlidir.


İkinci olarak hayatını tamamen değiştirmek zaten hayatın en güzel kısımlarından biridir. Keyfini çıkarmaya çalışın. Kendinizi değişim rüzgarına bırakın. Bu kırılma noktaları yaşandığında yeni normlarınızı kabul edin ve yeni öncelik listenizi düzenleyin. Tabii ki her şeyi listeden çıkartmayabilirsiniz ama etkin bir hayat istiyorsanız zaman yönetiminiz de önceliklerinizle alakalı olmalıdır.


Üçüncü olarak, bir ilişkide fiziksel ve sözlü olarak kendinizi düzgün, saygılı bir biçimde ifade ederseniz, karşınızdaki kişi de sizin fikirlerinize saygı duymak zorunda kalacaktır. Yani önemli olan ne söylediğiniz değil, neyi nasıl söylediğinizdir.


Şöyle bir toparlamak gerekirse, değişim rüzgarlarının sizin ilişkilerinizi yönlendirmesine izin vermeyin. Kendinize güvenin, kendi bakış açınızı yaratın ve onu benimseyin. Bu değişim sürecini ilişki yaşadığınız kişiyle de paylaşın. Aklınızdaki size en uygun olduğunu düşündüğünüz hayatı göz önünde bulundurarak önceliklerinizi belirleyin. Son olarak da kendinizi doğru bir şekilde ifade edin.  

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page