top of page

Gebelikte Cinsel İlişki


Gebelikte cinsel ilişki konusu üzerine çok konuşulmuş ve çok tartışılmıştır. Hamilelik de zaten bir cinsel birleşimle olduğundan, bu birleşme olmazsa herhangi bir cinsel hayatın da olmayacağına inanılır.


İlk olarak bu düşünce şeklini değiştirmek gerekir ve cinsel yaşamın cinsel birleşme olmadan da devam ettirilebileceği de bilinmelidir.


Gebelikte cinsel hayatı etkileyen çeşitli sebepler vardır. Eşlerin inançları, fiziksel ve duygusal durumu bu etkenlerdendir. Eğer hamileliğiniz normal bir şekilde devam ediyorsa, istediğiniz sıklıkta cinsel ilişkiye girebilirsiniz.


Cinsel birleşme düşüğe sebep olmaz. Bebek rahimdeyken zaten bir sıvıyla korunduğu için cinsel birleşmeler bebeği etkilemeyecektir.


En çok dikkat edilmesi gereken şey doktorunuza cinsel birleşimin sizin için sağlıklı olup olmadığını sormanızdır. Eğer suyunuz geldiyse ya da kanamanız varsa o zaman doktorunuz cinsel ilişkinin sağlıksız olacağını söyleyebilir.

Eğer eşlerin ikisi de cinsel birleşmeye sıcak bakıyorsa, karnınızı rahat ettirmenin bir sürü yolu vardır. Zevk alabilmenin püf noktası yaratıcılıktır. Eşler faklı pozisyonlar deneyebilirler; kadın üstte, kaşık pozisyonu… Eğer bir çift olarak seks ve cinsel yaşam hakkında konuşabiliyorsanız, cinsel yakınlık da sağlanabilir.


Genelde kadınlar kendilerini çirkin hissederler ya da bebeğe zarar vereceklerinden korkarlar ancak bu tarz endişeler eşinizle konuşarak giderilebilir. Erkekler genelde eşleri hamileyken eşlerinin vücutlarını çekici bulurlar.


Hamileliğin getirdiği değişimlerin doğal bir sonucu olarak, cinsel birleşimde normalden daha zevkli olabilir. Büyüyen bir karın, cinsel ilişki isteğinizi arttırabilir. Her ne kadar eşlerin cinsel ilişkiyle ilgili bazı yasakları olsa da, hamilelikte cinsellik hakkında rahatça konuşabilmek çok önemlidir. Cinselliği bazı yollarla da ifade etmeniz gerginliği azaltabilir. Masaj yapmak, rahatlatıcı bir banyo veya birbirine sarılma faydalı olabilir.  

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

13. Hafta

bottom of page