top of page

Hamileler Seyahat Sırasında Enfeksiyonlardan Nasıl Korunmalı ?




Bir diğer sık sorulan soru gebelik döneminde seyahat zorunluluğu olduğunda, gebenin gideceği ülkeye ait olan enfeksiyonlara karşı nasıl korunabileceğidir.


Bu konuda düzenli olarak güncellenen Hudut  Sahilleri Genel Müdürlüğü'ne ait web sitesinden gideceğiniz ülkeyi seyahat sağlığı başlığı altından seçerseniz, gideceğiniz ülkeye ait en son güncel duruma buradan ulaşabilirsiniz. Buradaki aşılama önerileri ve koruyucu önemler diğer kişiler için olduğu gibi gebeler için de önemlidir.


Tek farklı nokta, gebelerin maalesef burada bahsi geçen koruyucu önlemleri kullanamayacak olmasıdır. Bazı canlı aşıları maalesef gebeler üzerinde kullanamıyoruz. Sıtma gibi hastalıklara karşı kullandığımız bazı ilaçları, profilaksi amaçlı kullandığımız bazı ilaçları ne yazık ki gebelerde kullanamıyoruz. Bundan dolayı gidilecek olan ülkeyle ilgili sağlık önerilerini önceden incelemek, mümkün olan tedbirleri almak, eğer tamamen imkansızlık mevcutsa seyahat planını tekrar gözden geçirmek önemli olabilir. Bu konuda kullandığımız kaynak Hudut Sahilleri Genel Müdürlüğü'nün web sayfasıdır. Düzenli olarak güncellenir ve bu konudaki planın gebeliğin hekimi ile birlikte ortaklaşa yapılması önemlidir. 


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

13. Hafta

bottom of page