top of page

Hamilelik Sırasında Kaç Kilo Alınmalı?

Güncelleme tarihi: 9 Eyl 2020

Hamilelik Sırasında Kaç Kilo Alınmalı?

Her ne kadar 2 canlı olsanız da, hamilelik kendini bırakma ve istenildiği kadar yemek yeme dönemi değildir.


Kilo almak hamileliğin olmazsa olmazıdır; ancak bu kiloyu almanın doğru yolları da vardır.

O halde ne kadar kilo almak normal ve sağlıklıdır?


Öncelik, bunun kesin ve net cevabının olmadığını, her bireye göre değiştiğini ve mutlaka doktor kontrolünde ve tavsiyesinde kilo alınması gerektiğinin altını çizelim.


Hamilelikte sağlıklı kilo alımı, hamilelik öncesindeki kilo ve vücut kitle indeksi gibi değişik etmenlere bağlıdır. Kabaca hesaplarsak, bebek 3.5 kg, 1,5 kg kadar plesenta-amnioz sıvısı, vücut sıvı artışına da 7 kg denildiğinde toplamda 11.5 kg etmektedir. Kısacası, hamilelikte 11- 14 kg arası bebeğe aittir ve çoğunlukla bebekle birlikte vücuttan gitmektedir.


Bunun içine vücut kitle endeksini de dahil ettiğimizde;

Kilosu az olan kadınlar için 15 kg normal sayılabılabilir. Son zamanlarda, hamilelikte az kilo almak popüler olmasına rağmen; bu durum bebeğin erken ve daha küçük doğmasına sebep olabilmektedir.


Kilosu fazla olan kadınlar ise hamilelikte kilo vermeye çalışmamalıdırlar; ancak kilo alımını kontrol altında tutmak en iyisidir. Kilolu kadınlar için hamilelikte 8- 9 kg almak ideal olacaktır.

Son olarak, hamilelikte doğru ve dengeli bir şekilde kilo almaktan korkmayın. Kilo almak, hamilelik sürecinin doğal bir parçasıdır ve sürecin sonunda normal hallerine kavuşmaları zor olmayacaktır. 



0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

13. Hafta

bottom of page