top of page

Hamilelik Sonrasına Hazırlanın

Güncelleme tarihi: 19 Ağu 2020


Hamilelik Sonrasına Hazırlanın

İyileşme sürecinizin ilk günlerinde etrafınızdaki her şeyi kontrol etmeye çalışmayın. Sadece sağlığınıza odaklanın ve bebeğinizi tanıyın. Birçok misafiriniz olabilir; bunu mümkün olduğunca sınırlandırmaya çalışın; çünkü bebeğiniz için enerjiye ihtiyacınız olacak. Ev işini bırakın ve mümkün olduğunca dinlenin; artık hayat boyu çalışma saatleriniz 7-24 olacak!


Gerçek anlamda mükemmel olan tek şey doğumun kendisidir. Bu yüzden evdeki her şeyi mükemmelleştirmeye çalışmayın. Akrabalarınızın yardım tekliflerini kabul edin.


Hamilelik sonrasına hazır olmak için şunlara dikkat edebilirsiniz:

• Normal kanama dışında doğumdan sonra lokiya adı verilen vajinal bir akıntı ve kanama olabilir. İlk günler daha ağır olacaktır; ancak birkaç hafta sonra yok olacaktır. Yine de bir profesyonele danışmanızda fayda var.


• Kabızlık başınıza gelebilecek bir diğer fiziksel değişimdir. Daha fazla su için ve meyve yiyin.


• Özellikle emzirme döneminde, rahminiz eski haline döndüğü için adet sancısı gibi sancılar hissedebilirsiniz.


• Yeni anneler genellikle bacak ve ayaklarında şişkinlik yaşarlar.


• Yeni anneler normalde 3 ay süren postpartum tiroidit hastalığına yakalanabilirler. Yorgunluk, vücut ağırlığında büyük değişimler ve uyku sorunu gibi belirtilerinizin olduğunu düşünüyorsanız hemen bir profesyonelle konuşun.


• Doğumdan sonra ortalama 4,5 kilo kaybedilmesi normaldir; ancak daha fazla vermeyi beklemeyin. Daha fazla kilo kaybetmek için bir beslenme ve egzersiz planınız olsun ve emzirmenin de kalori yakımı sağladığını unutmayın. Kilo vermekte zorlanıyorsanız şekerli, yağlı, kızarmış gıdalardan kaçının. Dengeli gıda, siz ve bebeğiniz için çok daha uygun olacaktır.


• Çiçeği burnunda bir anne olarak birkaç gün keyifsiz olmak normaldir. Hormon değişimi üzüntü ve bıkkınlık hissine sebep olabilir. Duygularınızı izlemeye çalışın. Eğer bu keyifsizlik yok olmazsa, bunun doğum sonrası depresyon olup olmadığını doktorunuza danışın.

Bu konu ile daha fazla bilgi için doğum hüznü ve doğum sonrası depresyondan korunmak adlı makalelerimizi okuyabilirsiniz.


1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page