top of page

Hamilelikte Doğal Yollarla Soğuk Algınlığı Tedavisi


Hamileliğin getirdiği sıkıntıların yanında bir de üşütmek, son derece nahoş bir duruma sebebiyet verebilir. Tıbbi tedavinin yanı sıra, virüsle savaşmanın bir diğer yolu da kendinizi mümkün olduğunca rahat ettirmenizdir. Aşağıdaki tavsiyeler rahatlayarak kendinizi iyi hissetmenize ve hamileliğiniz sırasında soğuk algınlığını doğal yollarla tedavi etmenize yardımcı olabilir.


1. Bol miktarda sıvı tüketin: Su, ılık çorba, bitki çayı, taze meyve suyu içerek bolca sıvı tüketmeniz son derece faydalı olacaktır; çünkü sümük üretilirken sıvı kaybı yaşanır.


2. Kafeinli içeceklerden uzak durun: Hamileyken kafein içeren herhangi bir içecek tüketmek önerilmez. Nezleyken de, bedeninizi susuz bırakacak her türlü içecekten uzak durmalısınız.

 

3. Dinlenin: Ara verin ve bedeninizi ihtiyaç duyduğu kadar dinlendirin. Birçok insan soğuk algınlığını ilaçla tedavi etmeye çalışır; ancak dinlenmek vücudunuzun ihtiyaç duyduğu enerjiyi almasına yardımcı olmak için uygulanabilecek en iyi yöntemdir. Egzersiz yapmayın.


4. Sıcaklık ve nem: İçinde bulunduğunuz odanın havası önemlidir. Soğuk olmamalı ya da fazlaca ısıtılmamalıdır. Doğru dereceyi bulduktan sonra, buhar cihazları kullanarak kuru havadan kaçınmaya çalışın. Buhar makinesinin temizliğini sağlayarak küf oluşumunu engelleyin.


5. Boğazınızı rahatlatın: Boğazınızı rahatlatmak için ılık limonlu su için, tuzlu suyla gargara yapmanın da faydası olabilir.


6. Tuzlu burun damlası kullanmak ve aynı zamanda tuzlu suyla gargara yapmak boğazınızı rahatlatabilir ve tıkalı burnunuzu açmaya yardımcı olabilir. Burun damlaları bebekler için bile son derece güvenlidir, bu yüzden bunları hamileyken kullanabilirsiniz.


7. Başınızı yukarıda tutun: Uyurken, başınızı yukarıda tutmak için fazladan bir yastık daha kullanabilir ve geniz yolunuzu rahatlatabilirsiniz.


8. Seyahat etmeyin: Dinlenmek önemlidir ve ufak mesafeler bile daha yorgun olmanızı sağlayabilir; soğuk algınlığı ve nezlenin yarattığı yorgunluğu arttırabilir. Gerekmedikçe seyahat etmeyin.


9. Sağlıklı beslenin: Özellikle tavuk, nane, bal, portakal, sarımsak, greyfurt, maydonoz ve karnabahar gibi bazı gıdalar daha hızlı iyileşmenize yardımcı olabilir.   


10. Homeopatik çocuk ilaçlarını deneyin: Hylands soğuk algınlığı ilacı (Hylands Cold Tablets), Similasan damla ya da burun spreyleri gibi reçetesiz satılan homeopatik ilaçlar genellikle hamilelikte kullanılabilir. Eğer doğal ilaç bulamıyorsanız, daha iyi uyumak için sıcak papatya çayından da faydalanabilirsiniz.  

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

13. Hafta

bottom of page