top of page

Nasıl Ev Yapımı Püre Yapabilirim?

Güncelleme tarihi: 14 Tem 2020

Nasıl Ev Yapımı Püre Yapabilirim?

Ev yapımı püre yapmak çok kolaydır. Malzeme seçiminde bebeğinizin yaşını göz önünde bulundurmayı ihmal etmeden yaratıcı olabilirsiniz. Yemeği pişirip, bir karıştırıcı yardımıyla ezerek çok güzel püreler yapabilirsiniz.


- Haşlama, buharda pişirme, fırında pişirme gibi tüm yöntemleri kullanarak yemek yapabilirsiniz; ancak buharda pişirme besin değerini en çok koruyan yöntemdir. Püre yapmak için bu yöntemlerden istediğiniz birini kullanabilirsiniz. - Yemek soğuduktan sonra ezerek püre haline getirin. - Besin değerini korumak için yemeği yaparken biraz sıvı katın. Bu sıvılar anne sütü ya da sade su olabilir.


Bebeğiniz yeni tatlara yavaş yavaş alışmaya başladığından, şeker ve tuzdan uzak durun. Bebeğiniz yemekleri yeni yeni tatmaya başladığından, ne yiyorsa onu vermekte yarar var. Bu yüzden yediği şeyin tadını şeker ya da tuzla bozmamaya çalışın. 

Yavaş yavaş başlayın ve yeni tatlar denetmek için acele etmeyin. Bebeğiniz bir yemeğe alışınca, yemeğine yeni tatlar, otlar, meyveler ve sebzeler ekleyebilirsiniz. Bezelye ve taze nane gibi çok uyumlu yiyecekler vardır, bebeğiniz için uygun olan eşleştirmeyi bulmaya çalışın. Yeni yemekler verme konusunda ihtiyatlı olmaya çalışırken, yemeğin tüm besin değerini de bozmamaya özen gösterin. 


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page