top of page

Çalışan Anne Olarak Bu Hatalardan Kaçının

Güncelleme tarihi: 29 Tem 2020

Çalışan Anne Olarak Bu Hatalardan Kaçının

Hayatta birden fazla kişiymiş gibi davranmaya çalışmak çok zordur. Kadınların hem anne, hem eş, hem çalışan, hem de sevgili olmaları beklenir. Bu mücadelenizde günlük yaşamınızda başarılı olabilmenizin altın kuralı sağlıktır.


Eğer yaşamınızda hem anne hem de iş kadını rolünü üstlenmeyi hedefliyorsanız; sağlığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir.Sağlığınızı korumak için bazı hususlara özen gösterebilirsiniz:


Egzersiz: Zamanım yok bahanesiyle spor yapmayı bırakmayın. Haftada üç gün en az yarım saat kardiyo yapın. Ayrıca zaman açısından sıkıntınız varsa bu sorunu işe yürüyerek gitmek gibi kolay bir çözümle halledebilirsiniz. Düzenli olarak egzersiz yapmak hem bağışıklık sisteminizi geliştirir, hem de enerjinizi yüksek tutar. Bu da çalışan bir annede kesinlikle olması gereken bir şeydir!


Uyku: Uykunuzu yeterince alamadığınızda, kısa süreli hafıza kaybı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden düzenli uyku alışkanlığı geliştirmelisiniz. 


Su için: Yoğun bir günde su içmeyi unutmak çokça rastlanan bir durumdur. Tükettiğiniz diğer sıvıların dışında günde en az 8 bardak su içmelisiniz. Eğer unutmaya meyilli biri iseniz, masanızda her daim bir şişe su bulundurabilirsiniz. Suyun mucizevi bir şekilde baş ağrısını geçirdiği, enerji verdiği ve üretkenliği arttırmaya yardımcı olduğu bir gerçektir. 


Abur cuburdan sakının: Çalışan bayanların gün içinde abur cubur yemeleri çok sık rastlanan bir durumdur. Özellikle de daha çok oturarak çalışıyorsanız, cezbedici ama bir o kadar da zararlı olan abur cuburlardan atıştırmanız oldukça muhtemeldir. Bu tarz yiyeceklerden kaçının ve otururken yiyeceğiniz atıştırmalıkları gözden geçirin. Kurutulmuş meyve veya kabuklu yemişler, abur cuburlara iyi birer alternatif olabilirler.


Taze yiyecekler: Taze meyveler ve sebzeler tüketin. Bu tarz yiyecekler hem bağışıklık sisteminiz için hem de sindirim sisteminiz için faydalıdır. Atıştırmalık olarak işe giderken yanınıza bir muz alabilir ya da kendinize içinde taze domates olan bir sandviç hazırlayabilirsiniz.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page