top of page

Çocuk Bakımında Rol Üstlenmenin Babaya Faydaları


Babanın çocuk bakımında rol üstlenmesi, çocukla sıcak bir ilişki kurması ve çocukla ilgilenmesi çocuğun sosyal, bilişsel ve duygusal gelişimine önemli katkılar sağlayan bir durumdur. Peki, çocuğun daha başarılı, mutlu ve uyumlu bir birey haline gelmesine katkıda bulunan bu ilgi ve davranışların babaya yararları nelerdir?


• Çocuğu ile ilgilenen ve onların bakımında rol üstlenen babalar daha olgun bireyler haline gelmektedirler. Hayattan memnun olma düzeyleri daha yüksek olan bu babalar yaşamlarında daha az sıkıntı yaşamaktadırlar.


• Duygusal becerileri gelişen bu babalar, kendinin ve karşısındaki insanın duygularını anlama konusunda daha başarılı olmaktadırlar.


• Çocuğu ile yakın ilişkiler kuran babalar, diğer babalara kıyasla daha az yasal sıkıntılar yaşamakta, madde bağımlılığı riskleri azalmakta ve hastaneye daha seyrek başvurmaktadırlar.


• Çocuğunun gelişimine katkı veren babaların sosyal bilinçleri daha gelişmiş olabilmektedir. Toplumsal sorunlar ile daha yakından ilgilenen bu babalar, yurttaşlık bilinci daha yüksek bireyler olarak karşımıza çıkmaktadırlar.


• Babalık tecrübesinin stres ve ekonomik zorluklar gibi kısa süreli olumsuz sonuçlarına rağmen, ilk çocuğunun doğumundan 10-20 sene sonraki dönem değerlendirildiğinde, çocuğunun gelişimine katkı veren babaların evlilikleri daha mutlu ve daha az sorunlu olmaktadır.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page