top of page

Mutlu İlişki Uzaklarda Bir Hayal Olmayabilir


Eğlenceli geçen birkaç aydan sonra ilişki sıradan bir hale gelebilir. Duygusal açıdan son derece yoğun geçen birkaç aydan sonra belki biraz isteğiniz azalabilir ve bu doğaldır; ancak bu süreçte her şeyi boşlamanız da daha sonradan büyük sıkıntıların yaşanmasına sebep olabilir. Unutmayın ki; az bir çabayla aranızdaki aşkı canlandırabilirsiniz.  


Çoğu ilişkide temel sorun her iki tarafın da sıkılmış hissetmesidir. Yalan söylemek gibi çok önemli hatalar bile bu his yüzünden görmezden gelinebilir. Tabii ki asıl sebep bu olmayabilir;  ancak bir etken olabilir.  


Böyle bir sorun olduğunu kabul etmeniz de çözüme ulaşmanın ilk adımıdır. Sanki tatildeymişsiniz gibi davranmak çözümün kilidi olabilir. Daha da iyi anlayabilmek için bazı somut örnekler verelim;


Sıradan bir cumartesi akşamı için kız arkadaşlarınızla buluşacaktınız. Tatil olayını kullanmanın tam zamanı. Tüm buluşmaları iptal edin, telefonunuzu kapatın ve hiçbir şeyin sizin rahatsız etmeyeceğinden emin olarak eşinizle vakit geçirin. Eşinizle yaptığınız tatilleri hatırlayın ve sadece ikinizin içinde olacağı bir dünya yaratarak sanki tatilinizin son günüymüş gibi keyfini çıkarın.


Eşler genelde birbirlerine iş yerlerinde o gün hangi sorunları yaşadıklarını anlatırlar. Birbirine ilgili olmak tabii ki önemlidir ancak daha çok dedikodu tarzı olan konuşmalar her iki tarafı da sıkabilir. Bu konuşmalar zaten olumsuz bir havada konuşulduğundan evinizdeki ortamı da kötü etkileyebilir. Bu tarz dedikodulardan bahsetmekten vazgeçin.


Onun yerine işinizi işte bırakın ve yapmaktan hoşlandığınız şeylerden bahsedin. Bu tarz konuşmalar sayesinde birbirinizin farklı yönlerini keşfetmenizi sağlayabilir. Unutmayın ki, tatildeyken günlük olan şeylerden değil daha farklı konulardan konuşursunuz.  

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page