top of page

Müstakbel Babalar için Altın Kurallar


Her şeyden önce, “Ben elimden geleni zaten yaptım” diye iddia etmeyin.

Hamilelik bir hastalık olmasa da, yine de bu dönemde eşinize karşı olan tavırlarınıza özen göstermelisiniz.

Eşinizin yaşadığını sizin deneyimlemenizin imkanı olmadığından onun sürekli olarak değişen ruh halinin nedenine anlam veremeyebilirsiniz; ancak hamilelikte bir çok farklı zararlı tetikleyicilerin varlığını göz önünde bulundurmalısınız (doktora gidip bayan arkadaşlarınızla konuşun, ruh halinizi bozmayın).


Bu nedenle bu konuda üstünüze düşen görevi: daha başka ekstra soruna neden olmamak olarak görün.


Baba adayları için altın kurallar:

• Bebeğin cinsiyetini, hangisini –kız mı, erkek mi- daha çok istediğinizi fazla düşünmeyin. Bebeğin cinsiyeti babanın spermleri tarafından belirlenmektedir yani bu durumda aynadaki kişiyi suçlamak için bir neden yok!

• Eşiniz size az ilgi gösteriyor diye kendinizi üzmeyin çünkü gerçekten baba olduğunuzda çok daha az ilgi gördüğünüz zamanlar olacaktır.

• Günlük işlerle ilgilenin- alışverişe gidip çarşafları değiştirmek erkeklik onurunuzu asla sarsmaz.

• Ortak meselelerinizi sakin bir şekilde çözmek için zaman bulmaya çalışın, -beşik nereye konmalı, ne zaman almalı, ne yapmalı, daha sonra eşiniz hastanede olacak.

• Eşinize iştahını artıracak ya da yemesi yasak olan yiyecekler almayın (yukarıya bakın) yemeyi istediği ama yasaklanmış yemekleri onun önünde yememeniz mantıklı ve onurlu bir davranış olacaktır.

•  Eşinizi hiçbir şey yapmamaya özendirmeyin (koltukta yatıp televizyon izlemek). Temiz havada yürüyüp parkta bir bankın üzerine oturun ve sesli sesli ona kitap okuyun.

• Cinsel arzunuzu onun size karşılık veren tavırları ile bastırın ve başka bir şey yapmaya yeltenmeyin: unutmayın ki hamile kadın normal bir kadına gör daha az affedicidir.

• Evinizde sigara içmek zorunda değilsiniz.

• Eğer geceleri uykunuzda yuvarlanıp sağa sola dönmek, ayağınızla tekme atmak gibi alışkanlıklarınız varsa hamileliğin son haftalarında ayrı uyumanız daha iyi olacaktır;

• Ne de olsa hamilelik sadece dokuz ay sürüyor.

Bu bölümün temel içeriği:

Çoğu vakada hamilelik normal şekilde ilerler. Hamilelikte kendi kendinizi idare etmeniz normaldir. Unutmayın ki ücretsiz tedavi olanaklarımız olsa dahi yalnızca doktorlar değil sizler de kendi sağlığınızdan sorumlusunuz. Bir hastalık arayıp zihninizi bulandırmayın. Karmaşanın büyük çoğunluğunu boş yere gerilip endişelenerek siz kendi kendinize üretiyorsunuz.

Kendinize ekstra problem yaratmayın. Kayıt için zamanında poliklinikte olun, karnınız otobüse binmeye mani olmadan önce tahliller için doktoru ziyaret edin. Allah aşkına sakinleşin! Siz ne ilk ne de sonuncusunuz, bu banalliği görmezden gelin. Lütfen bir yere kaybolmayın. Hastane böylece gelip geçecek!

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page