top of page

Müstakbel Babaların Dikkat Etmesi Gerekenler

Güncelleme tarihi: 5 Ağu 2020

Müstakbel Babaların Dikkat Etmesi Gerekenler

Sadece kadınların değil erkeklerin de çocuk sahibi olmaya hazır olmaları gerekir. Çocuğu yapma aşamasından, eşinizin doğum yapma aşamasına kadar kendinize her türlü özeni göstermeniz gereklidir. Unutmayın, siz de bir çocuk sahibi olacaksınız, onun yanında sağlıklı bir şekilde bulunabilmek için dikkat etmeniz gerekenler var!


Sağlığınıza dikkat etmek hem eşinizin hemen hamile kalabilmesi için hem de tüm ailenin sağlığı açısından önemlidir. 


- İdeal kilo aralığında olmalısınız. Bunun için Beden Kitle Endeksi tablosunu kullanın. Eğer değeriniz yüksek çıktıysa, egzersize başlamanız sizi dinç kılacak ve yaşam kalitenizi arttıracaktır. 

- İdeal bel ölçünüz 103 cm’yi geçmemelidir.

- Baba olmayı planlıyorsanız, beslenme düzeniniz; B12, çinko, folik asit, magnezyum, demir, D vitamini seviyesi açısından önemlidir. Uzman tavsiyesiyle destekleyici ürünler kullanabilirsiniz. 

- Sigarayı bırakmalısınız. Sigaranın sprem kalitesini düşürdüğünü ve eşinizin gebe kalmasını zorlaştırdığını unutmayın. 

- Günde ortalama 7-8 saat uyumak daha sağlıklı olmanızı sağlar. 

- Günlük beslenme programınızda; balık, ceviz, üzüm, badem gibi kalp damar sağlığınıza iyi gelen yiyecekleri de katmalısınız.

- Haftada 300 gram kırmızı et tüketilebilir. Eğer salatayla beraber yenirse daha faydalıdır.

-Televizyon, akıllı telefon, bilgisayar gibi sürekli radrasyon yayan cihazlar uzak durmaya çalışın. Kesin olarak kanıtlanmamış olsa bile, bu tarz elektronik cihazların sprem kalitesini düşürdüğüne dair çalışmalar mevcut. Siz önleminizi alın, elektronik cihazlarla daha az vakit geçirmeye çalışın. Hem bu sayede kalan vaktinizde eşinizle daha çok vakit geçirmiş olacaksınız. 


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page